DIY - Blondera håret hemma!

Ibland när jag får för mig att jag ska göra nånting så ska jag göra det NU. Helst igår.
Till exempel så fick jag för mig i maj i år att jag skulle bli blond. Och det bums. Jag googlade lite om att just blondera håret hemma eller blondera håret över huvudtaget och läste vad frisörer och andra personer tyckte. Allt jag fick fram var att man skulle låta det ta tid... men jag ville ju bli blond nu! Så jag kontaktade min vän och frågade om hon kunde tänka sig att ställa upp och hjälpa mig bleka håret hemma. Sagt och gjort iväg till affären för att köpa färg! Vilket resulterade med två paket av denna (jag är inte sponsrad):
 
 
Och här är bilder steg för steg 
 
1. Så här såg håret ut från start. Som ni ser är håret axellångt men vi använde ändå två paket.
2. Efter en omgång med färg och den silver-inpackning som fanns med i lådan. Här lät vi håret vila en dag.
3. Detta efter ytterligare en silver-inpackning (köpte två lådor därför dubbla uppsättningar).
4. Dag 3 gjordes ytterligare en blekning med två paket färg och en silver-inpackning som var med. Här var jag ganska nöjd jag hade ju faktiskt blivit blond på bara tre dagar.
 
Tyckte dock att håret gick ju lite åt gult och jag hade bunktrat upp med silverschampo och balsam samt en inpackning... men jag märkte inte något vidare resultat(dåligt märke). Efter att har varit blond i ca två veckor så ringde jag min syster som är frisör (och ändå gjorde jag detta hemma!? ...tänker väl ni?). Jag bokade tid för att toppa håret lite, tyckte håret så så tråkigt ut när det var helt rakt avklippt. Och även för att fixa till färgen då så klart. 
1. Här ser ni också hur vitt det är på "mitt egna hår" närmast hårbotten. Vilket medförde att längderna upplevdes ännu mer gula.
2. under tiden i frisörstolen.
3 Resultat! Visst blev det bra?
 
Efteråt kan man vara så här glad:
 
 
Nu under sommaren har jag bara låtit håret vara, gjort inpackningar och försökt vara snäll mot håret. Det har märkts att jag varit lite hård mot det. Men när man är ute i solen blir ju håret gult. Vad gör man då? Man köper världens bästa silverschampo och balsam! Nämligen det från Löwengrip Care & Color. Grymt! jag älskar det! man får stor skillnad bara på en tvätt utan att låta det vara i man kan bara skölja ur direkt.

 För att sammanfatta har jag några råd till dig som vill blondera håret hemma. Hur mår ditt hår? Är det slitet? Om inte så tycker inte jag att det finns något som stoppar dig. Ladda upp med bra silverschampo och balsam, gärna inpackning med så du verkligen kan skämma bort håret efteråt. Lycka till!

Blondera - Blondering - LCC - Löwengrip Cara & Color - bleka håret hemma - blondera håret hemma

Favoriter från Hemtex

Nu när hösten närmar sig blir man ju genast sugen på att byta ut lite saker här hemma och jag tänkte visa er några saker som jag fastnat för hittills!
 
 
 
Den nya kollektionen Forest på Hemtex bara älskar jag! Och handdukarna från IKEA köpte jag när jag och Pappa var där en sväng i fredags. Så synd att man inte har ett bra förråd att kunna hämta olika "rekvisita" från när man känner att man vill byta ut - något att tänka på till framtida hus!
 
 
 

Ett steg närmare drömmen

Efter några veckor i full fart så är jag hemma och är ledig. Helt ledig... nästan så man går runt och undrar vad man ska hitta på. Därför tänkte jag berätta om en av mina stora passioner i livet. Nämligen ritningar och kartor. Har så länge jag kan minnas ÄLSKAT båda delarna. Tror att det är översikten som jag gillar och att det känns som att man får koll på läget. För ungefär ett och ett halvt år sedan när jag funderade på "vad jag skulle bli när jag blev stor" så kom jag på det självklara - JAG SKA VARA MED OCH BYGGA HUS.
 
Så jag satte mig för att kolla hur man gör för att jobba med något sådant och kom fram till att jag behöver läsa Byggingenjör. Som byggingenjör kan man välja att gå åt konstruktion eller produktion. För min del lockar nog bostäder eller skolor mest. Känns som att jag har en ganska klar bild av hur man borde få det till slut och vilka funktioner som är viktiga redan nu. Och tänkt vad mycket jag kommer lära mig om detta! Jag har ju gått ett tekniskt basår för att komma in på byggingenjör. Och nu har jag sökt och kommit in! Om tre veckor får jag påbörja min dröm! Äntligen! Jag känner mig så där taggad så det känns som att jag måste dämpa förväntningarna... och tänker ibland "Men Malin det är bara att gå i skolan i tre år". Men det hjälper inte riktigt.
 
Bild från Trivselhus huskatalog Houses No. 3
 
Huskatalgoer har jag en hel hög här hemma. Trots att det är flera år kvar innan vi kan bygga vårt eget. Älskar att sitta och bläddra och fundera på hur det tänker med vissa utrymmen och hur stort är egentligen ett lagom stort sovrum? Än så länge har jag bara huskataloger från sju olika förtag och favoriterna hittills är Fiskarhedenvillan och A-Hus. Har du någon favorit? Sedan jag börjat prata om att jag ska läsa till Byggingnjör och folk frågar vad jag vill göra och jag säger snabbt "Rita hus". Får jag ofta frågan om jag inte borde läsa till arkitekt då. Men sä är inte fallet. Infogar information från Arbetsförmedlingen.
 
Arkitekt
"Många arkitekter arbetar med att projektera, det vill säga förbereda ett byggnadsprojekt genom att ta fram förslag för hur slutresultatet ska se ut. Uppdraget kan vara att projektera en nybyggnad, en ombyggnad, en tillbyggnad eller att modernisera äldre hus. Arkitektens kunder kan vara privatpersoner, företag eller offentliga verksamheter. För att kunna arbeta självständigt som arkitekt krävs oftast flera års erfarenhet av praktiskt arbete. Som nyutbildad arkitekt är det vanligt att under de första åren prova på alla delar i yrket tillsammans med en erfaren arkitekt. Arbetsuppgifterna för en nyutbildad arkitekt kan exempelvis vara att rita pentryn och köksutställningar, arbeta med färgsättning och fasader." 
 
Byggingenjör
"Gemensamt för ingenjörer är att de på olika sätt arbetar med teknisk utveckling. Till exempel kan ingenjörer arbeta med att ta fram nya produkter eller vidareutveckla befintliga, göra produktionen mer effektiv, de leder byggprojekt, skapar nya sätt att kommunicera. De söker lösningar som gör förbättrar arbetsmiljön för de som arbetar i produktionen, som gör produktionen mer miljövänlig och kvalitetssäkrar produktionen och produkterna. Ingenjörer arbetar också med inköp, försäljning, marknadsföring och logistik. Många ingenjörer arbetar i projektform där ingenjören också kan vara projektledare. Projektledare planerar och samordnar projekt mot önskat mål, arbeta för att tidsplanen ska hålla och samverkar internt och externt. Inom olika branscher och företag används olika benämningar på roller som ingenjörer arbetar i, några vanliga roller är: konstruktören som tar fram och utvecklar produkter,produktionsingenjören som söker lösningar som på olika sätt effektiviserar produktionskedjan, utvecklingsingenjören som arbetar med att säkerställa att produkterna utvecklas efter de krav som ställs."
 
För min egen del så tycker jag mest att arktitekt känns mer konstnärlig och byggingenjör mer principfast kanske. Jag gillar ju den biten med att ta reda på hur man kommer fram till slutresultatet. Tänker mig att arktitektens roll är "så här ska det se ut när det är klart". Och byggingenjörens är "då gör vi så här". Lite kortfattat i alla fall.
Bygga hus - Byggingenjör - Drömmar - Fiskarhedenvillan - Mål - Trivselhus - a-hus